home Recepty Jak na výběr aperitivu a digestivu?

Jak na výběr aperitivu a digestivu?

Lze říci, že bez alkoholu se většinou neobejde žádná společenská akce či rodinná večeře. A právě k těmto událostem je třeba vybrat vhodný aperitiv a digestiv. Aperitivem ani digestivem nejsou všechny druhy alkoholu, jak by se mohlo někomu zdát, ale jen vybrané druhy. Jejich popíjení má navíc svá pravidla. Pijí se jen v menším množství a jsou spojeny s jídlem. Zjistěte, jaký alkohol se hodí jako aperitiv a digestiv i vy. 

Co se hodí jako aperitiv?

Aperitivem začíná každá společenská událost. Úkolem aperitivu je totiž navnadit chuťové buňky a naladit příjemnou atmosféru. Jedná se o alkohol, který navnadí žaludek a připraví ho na příjem jídla, neboť povzbuzuje chuť k jídlu. Jako aperitivy podáváme celou řadu alkoholických nápojů. Mezi nejznámější patří především pravé šampaňské z francouzské oblasti Champagne. Velice typickými a oblíbenými aperitivy jsou také šumivá vína, sherry a porto, ale dokonce i ostřejší alkohol, jako je například gin nebo whisky. Aperitiv podáváme vždy zhruba 15 minut před jídlem.

Jaký je ideální digestiv? 

Digestivy jsou opakem aperitivu, jelikož patří na konec společenské události. Popíjí se tedy až po jídle. Jejich úkolem je podpořit trávení a ukončit dobrou hostinu. S jejich množstvím se to však nikdy nepřehání, jde spíše jen o symbolicky „přípitek“ na závěr. Jako digestiv lze opět nabídnout celou škálu alkoholických nápojů, kde převládají zejména hořké likéry z bylinek, brandy, vodka, koňak a whisky. Méně typickým digestivem je pak bílý rum.  

Prémiový alkohol na jednom místě

Hledáte-li alkohol prvotřídní kvality od prověřených výrobců, pak zamiřte na e-shop 1er.cz. V tomto e-shopu najdete jednu z nejširších nabídek kvalitních vín i destilátů na českém trhu. Kromě toho můžete zde vybírat i jedinečné nealkoholické nápoje, které potěší přesně ty, kteří alkoholu neholdují. Při plánování jakékoliv hostiny bychom totiž neměli nikdy zapomínat nabídnout vhodnou náhradu alkoholických nápojů.

Napsat komentář